Epic

Geschikt voor filmavond Geschikt voor filmavond
Geschikt voor familie Geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
6.5
Epic

Epic! Met zo’n titel leg je jezelf als filmmaker natuurlijk wel een hoge lat op: van een animatie die zichzelf episch noemt verwacht ik namelijk niks minder dan groot, grootser, grootst. En dat terwijl de film juist is gebaseerd op het kinderboek The Leaf Men and the Brave Good Bugs, wat gaat over, het laat zich raden, piepkleine insecten. Benieuwd wat de makers van Ice Age ervan hebben weten te maken?

In Epic staat eindelijk weer eens een vrouwelijke protagonist centraal (de dag waarop dit geen opvallend feit meer is zal mij zeer verheugen), de post-puber Mary Katherine (Amanda Seyfried) die liever M.K. wordt genoemd. M.K.’s moeder is overleden en daarom moet zij noodgedwongen bij haar vader gaan wonen, een verstrooide wetenschapper die ervan overtuigd is dat er een vergevorderde samenleving van piepkleine mensjes in de bossen woont. Zijn obsessie zorgt ervoor dat M.K. onmogelijk nader tot haar vader kan komen totdat ze een van de mensjes ontmoet in het bos en de kleine wereld in wordt gezogen.

Een punt waarop Epic zichzelf terecht episch mag noemen is de animatie. Het eerste kwartier moet ik niks anders hebben gezegd dan “wat ziet het er mooi uit!” en “wat hebben ze een immens rijke wereld gecreëerd, en wat is de animatie soepel en snel!”. Visueel gezien is Epic een waar pareltje, met zijn verschillende beestjes en grootste veldslagen waarbij elk detail dynamisch geanimeerd is. Het verhaal zelf is een beetje middelmatig en voorspelbaar en de muziek mag een domper genoemd worden, er zit een vrij random musical nummer in en de rest van descore is simpelweg saai en allerminst episch. De humor is vergeleken met Ice Age karig en de enge personages voor de jongste wellicht iets te realistisch. Blijft er voor volwassenen wel een technisch hoogstandje over met wat leuke stemmen (Aziz Ansari!) in de kleine rollen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>