the-future-movie-image-miranda-july-hamish-linklater-01[1]

The Future

Genres:
Plot:
Sfeer: /
Niet geschikt voor filmavond Niet geschikt voor filmavond
Niet geschikt voor familie Niet geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
5
The Future

Vaste lezers van Film of the Day weten het al: wij zijn fan van tijdreisfilms. Net toen we dachten dat we ze allemaal wel gezien hadden, dook ineens The Future op. Een indie-drama met tijdreis-elementen, dat moeten we zien – want The Time Travelers Wife was ook een tijdreisdrama. Helaas bleek The Future meer drama dan tijdreis.

Volgens de omschrijving gaat The Future over een koppel dat een kat adopteert, waarna zowel figuurlijk als letterlijk de tijdskoers verandert. Hoewel het inderdaad gaat over een hipsterkoppel dat een kat wilt adopteren, is het onderwerp voornamelijk hun quarterlife crisis en hun onvermogen om op je 35e een succesvol leven te leiden. Afwisselen zien we twee kattenpootjes in een kooitje met de (verschrikkelijke) voice over van een kat die maar blijft herhalen dat hij zit te wachten op zijn nieuwe baasjes.

De diepere laag wordt pas zichtbaar als je goed door de vervelende personages, saaie dialogen en indie-shots heen kijkt: de kat staat voor het op de klippen lopen van hun relatie. Maar er zijn sterkere manieren om dit in beeld te brengen. Terwijl je kijkt heb je geen idee waar de film je naartoe brengt en de misleidende plotbeschrijving helpt daar niet bij. The Future is geschreven, geregisseerd en gespeeld door Miranda July, een indie-filmmaker die met haar debuut goed scoorde maar deze keer de plank mis slaat. Toch weet de film wel een sterk gevoel op te roepen: die van neerslachtigheid. Niet het beste gevoel om mee uit een film te stappen, maar als je houdt van indiefilms die de basisvormen van verhalen vertellen in stukjes hakken, door elkaar mixen en vervolgens aan de kant schuiven, dan kan The Future je misschien wel bekoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>