Fin

Special: Fin

Dit is (voorlopig) het laatste bericht op Film of the Day. Al zo lang ik me kan herinneren houd ik van films en het medium zelf. Dat werd nog eens benadrukt toen ik mijn eerste studie afkapte en Filmwetenschappen ging studeren. Zelden keek ik een film twee keer, omdat er nou eenmaal zoveel aanbod is en er van blockbusters tot amateurproducties altijd onontdekte juweeltjes te vinden zijn. Van elke film vond ik wel iets maar met zoveel uren cinemaconsumptie vergeet je wel eens je eigen mening. Dat ik überhaupt niet meer kon herinneren dat ik een bepaalde film ooit had gezien kwam meer dan eens voor. Dat was de aanleiding om korte recensies te schrijven over elke film die ik zag. En als je toch schrijft, waarom dan ook niet publiceren? Zo werd op 30 januari 2013 de eerste recensie een feit en was Film of the Day geboren.

Eerst nog in een simpele zelfgemaakte website – ik wilde toch ooit nog leren hoe je een online database bouwt – en nog geen twee jaar later de site die je nu voor je hebt, met een nieuwe huisstijl. Samen met mijn vriendin Tessa bedacht ik een uniek filtersysteem om films te kunnen vinden op basis van sfeer, plot en genre. Al snel kwam er een Facebookpagina, Twitteraccount en Instagramaccount, en mocht ik via Sony films recenseren nog voordat ze uit kwamen. Ik maakte een reeks video’s met trivia over bekende films, schreef blogs over de filmwereld en deed mee aan meet-ups met andere filmbloggers. Maar toen kwam het volwassen leven om de hoek kijken en moest ik mijn tijd anders gaan indelen. En eerlijk: als je al de hele dag voor je werk bezig bent met social media, dan moet je hobby wel ontspannend blijven. Ik heb nog enkele maanden recensies geschreven zonder uitvoerige social media campagnes, maar nu hobbies verschuiven en toekomstplannen werkelijkheid worden is het tijd om er een punt achter te zetten.

Film of the Day bestaat vandaag de dag uit 541 recensies. Bijna acht jaar lang heb ik 300 woorden geschreven over elke film die ik zag. Ik stop niet op een symbolisch hoogtepunt of in een dramatische climax zoals een goede film betaamt, het is gewoon tijd voor iets anders. Ik kijk er naar uit om weer films te zien zoals de gemiddelde kijker doet: je twee uur onderdompelen in een andere wereld, daar misschien nog een dag aan terugdenken, en dan weer door met je leven tot er een nieuwe film op je pad komt waar je je vrije avond mee wilt vullen. Film zal altijd een passie blijven en ik zal altijd mijn mening klaar klaar hebben (volg me eventueel op What I Watch, want ik blijf cijfers geven). Deze website blijft in ieder geval online, voor als je een leuke film zoekt maar niet weet waar je moet beginnen. Wie weet komt er ooit een nieuw project. Maar voor nu: in case I don’t see ya: good afternoon, good evening and good night.