The Informant

The Informant!

Genres: /
Plot: /
Sfeer: /
Niet geschikt voor filmavond Niet geschikt voor filmavond
Niet geschikt voor familie Niet geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
6
The Informant!

Hoewel IMDb deze film als comedy bestempelt is het meer een biografisch drama. The Informant! is namelijk een vrij geloofwaardige verfilming van een groot fraudeschandaal in begin jaren ’90. Regisseur Steven Soderbergh heeft zijn oeuvre van Ocean’s Eleven, Twelve en Thirteen even aan de kant geschoven om dit rustige drama te maken.

De grote ster is Matt Damon. Hij speelt Mark Whitacre, een medewerker van een groot chemiebedrijf die besluit naar de FBI te stappen nadat hij erachter is gekomen dat er prijsafspraken zijn gemaakt. Zo begint zijn maandenlange rol als spion voor de FBI om deze fraude boven water te krijgen, en stiekem vindt hij het best leuk. Zo leuk, dat zijn verhaal steeds groter en complexer wordt en de FBI ook niet goed meer weet wat ze moeten geloven. We zien Mark Whitacre van onbenullig kantoorslaafje groeien naar een ambitieuze spion die vastberaden is om de fraude op te doeken.

The Informant! heeft stilistisch gezien veel weg van een documentaire, wat natuurlijk past bij het feit dat het waargebeurd is. Daarbij is het typische jaren ’90 kantoorsfeertje goed overgebracht met kleurfilters, goede casting en sprekende decors. Echter, omdat het onderwerp zo droog is zijn de dialogen niet erg spannend, wat de film op sommige moment wat saai maakt. Toch komt dat wel goed, want je zal merken dat er met Mark Whitacre veel meer aan de hand is dan je in eerste instantie denkt. De voice-overs van Whitacre zorgen voor de nodige luchtige momenten, maar over het algemeen vond ik dit crime-drama niet zo sterk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>