Everybody Wants Some

Everybody Wants Some!!

Genres:
Plot: /
Sfeer: / / /
Geschikt voor filmavond Geschikt voor filmavond
Geschikt voor familie Geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
7.5
Everybody Wants Some!!

Films uit de jaren 80 hebben vaak iets zorgeloos over zich heen, of het nu een drama, komedie of actiefilm is. Dertig jaar later is het moeilijk dat gevoel na te bootsen, maar Everybody Wants Some!! (van de maker van het prachtige Boyhood) is daar met vlag en wimpel voor geslaagd. Als je uit je winterdipje wilt komen, dan is deze zomerse studentenfilm hét middel.

In 1980 staat Jake op het punt het studentenleven als professioneel honkbalspeler in te stappen, maar voor de eerste lesdag is er nog een lang weekend om lol te trappen. Daar maakt hij graag gebruik van. Hij ontmoet de verschillende typetjes waarmee hij in één huis woont en bouwt al snel banden op met iedereen (je moet wel als je geen internet of smartphone hebt om je in terug te trekken). Hij drinkt wat met zijn nieuwe vrienden, praat over muziek, rookt een jointje en gaat achter meiden aan. Dit klinkt als de zoveelste studenten feestfilm, maar met één verschil: er is geen conflict.

Waar de meeste studentenfilms draaien om een probleem dat opgelost moet worden (nog maagd zijn, in een dronken bui mensen krijt raken, of ruzie met de buren) is Everybody Wants Some!! verrassend rustig en voortkabbelend. Je leert stuk voor stuk de personages kennen, je denkt wellicht terug aan je eigen studententijd, en aan het eind van de film heb je een leuk weekend gezien uit het leven van een jonge honkbalspeler uit 1980. Niet grappig, niet flauw, maar gewoon erg leuk. De jaren 80 sfeer zit er goed in met opvallende kapsels en kleding en filmmuziek wordt alleen gebruikt als het echt nodig is. De acteurs zijn allen niet erg beroemd – behalve de hoofdrolspeler, die bekend is door de serie Glee – maar spelen zeker op niveau. Ondanks het gemis aan grote climaxen of benarde situaties blijft Everybody Wants Some!! toch twee uur lang boeiend, als een soort documentaire die je levenslessen meegeeft, of een handboek voor een fantastische studententijd in de jaren 80. Blijf zeker tot na de aftiteling hangen, daar staat nog een leuk extraatje op je te wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>