A Quiet Place

A Quiet Place

Geschikt voor filmavond Geschikt voor filmavond
Niet geschikt voor familie Niet geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
6.5
A Quiet Place

Wie John Krasinksi zegt, zegt ook The Office. Dat de komedieacteur ook serieuzere rollen wil spelen zagen we al in Something Borrowed – al was die film gewoon niet goed. Deze keer kruipt hij ook nog in de schrijvers- en regisseursstoel voor de horrorthriller A Quiet Place. En die is een stuk beter.

Het verhaal speelt zich af in een minimale post-apocalyptische wereld. In de weinige context die je krijgt weten we dat er wezens rondlopen die blind zijn, maar een enorm goed gehoor hebben. En al bij het geluid van een krakende tak springen ze op je af en verscheuren ze je levend. Lee (John Krasinksi) en Evelyn (Emily Blunt) en hun drie kinderen zijn vijf van de weinige overlevenden in deze stille wereld. Het is voor de ouders niet makkelijk om dit bestaan vol te houden, zeker omdat hun dochtertje doof is.

Dit is natuurlijk een recept voor anderhalf uur spanning. Er wordt nauwelijks gesproken en er is weinig muziek, dus je eigen oren gaan ook op scherp staan. Maar deze gimmick is niet genoeg om de film naar een hoger niveau te tillen. De verhaallijn is een opeenstapeling van toevalligheden en de film weet zich niet echt te profileren binnen één genre. Het einde is ietwat verrassend, maar wederom een gimmick die de deuren open zet voor een vervolg. Je weet eigenlijk van begin af aan al dat de kans groot is dat ze het niet overleven in deze wereld, dus het zou interessant zijn om meer focus te leggen op het familiedrama. Toch blijft de film schipperen tussen drama, horror en thriller, met personages zonder diepgang. Wel kudos voor het dove meisje, gespeeld door Millicent Simmonds die ook echt doof is. Een aardige film met een interessant uitgangspunt dus, maar Krasinski weet ons nog niet te verrassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>