Ph: Jan Thijs

© 2012 Summit Entertainment, LLC.  All rights reserved.

Warm Bodies

Niet geschikt voor filmavond Niet geschikt voor filmavond
Niet geschikt voor familie Niet geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
7
Warm Bodies

Het mag duidelijk zijn dat zombies helemaal hot zijn op dit moment. Na de gorey Evil Dead en de successerie The Walking Dead volgt nu een semi-realistische romkom over een levend mens en een zombie. Naar mijn weten is een romantische relatie op deze manier nog niet eerder verfilmd, dus ik had hoge verwachtingen.

De hoofdpersoon in dit verhaal is R (Nicholas Hoult), een zombie jaren na de Apocalyps. In deze wereld wordt het voor de kijker direct duidelijk dat zombies nog steeds denkende en voelende mensen zijn, behalve dat ze half verteren en een enorme honger naar hersenen hebben. R ontmoet Julie (Teresa Palmer), de dochter van de militaire leider in deze oorlog (John Malkovich). Het wordt voor Julie duidelijk dat zombies geen levenloze monsters zijn, waarna het hun taak wordt de wereld te overtuigen om geen zombies meer door hun hoofd te schieten. Door de samenwerking groeit de band tussen Julie en R natuurlijk gestaag.

Het verhaal ontvouwt zich als een standaard romantisch plot: vader beschermt dochter die verliefd is geworden op een jongen uit een ander milieu. Aan de ene kant is dit jammer (het had veel interessanter en minder voorspelbaar kunnen worden), maar het feit dat de film gebaseerd is op het verhaal van Romeo & Juliet maakt het wel een interessante versie. Er zijn veel (indirecte) referenties naar het oorspronkelijke verhaal te vinden. De acteurs spelen het aardig, maar niet erg overtuigend. Het is vooral leuk om Malkovich en Rob Corddry (als zombie) voorbij te zien komen. De cinematografie is dan wel weer erg goed: zowel het hele post-apocalyptische zombie-genre als huidige zombie-games zijn als visuele basis gebruikt voor de film. Zet hem echter niet op als je een echte zombiefilm wilt zien; je ergert je alleen maar aan de biologische inconsistenties van een zombielichaam en je zult weinig tot geen bloed of ingewanden zien. Voor een vriendengroep is Warm Bodies iets te cheesy, maar dit maakt de film wel weer geschikt voor familie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>