Triangle

Geschikt voor filmavond Geschikt voor filmavond
Niet geschikt voor familie Niet geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
7
Triangle

Een aantal jaar geleden keken wij Triangle voor het eerst, hetzij met een half oog na een late avond Halloween vieren. Omdat de opvallende chronologie van het verhaal toen niet helemaal binnenkwam en wij ook blij verrast waren door Severance, een andere horror van de hand van regisseur Christopher Smith, vonden we het de hoogste tijd voor een re-watch.

De jonge Jess (Melissa George), een alleenstaande moeder van een autistische zoon wordt uitgenodigd voor een boottrip door een vaste klant uit het restaurant waar ze werkt. Er gaan nog wat vrienden en bekenden mee en het belooft een prachtige dag op zee te worden, totdat het weer plotseling omslaat en de groep schipbreuk lijdt. Gelukkig verschijnt daar een groot cruiseschip, wat hun redding zou kunnen betekenen. Het is alleen heel vreemd dat er niemand op het schip te bekennen is en Jess niet het gevoel van zich af kan schudden hier eerder aan boord te zijn geweest.

Triangle is een tijdreisfilm met kleine sprongen waarbij de hoofdpersoon zichzelf tegen kan komen, zoals in het Spaanse Los Cronocrímenes. Al snel wordt voor de kijker duidelijk wat er ongeveer aan de hand is, maar de precieze ontknoping laat gelukkig tot op het eind op zich wachten. Het acteerwerk in Triangle is op zijn zachts gezegd houterig, maar het plot is goed geschreven en weet zonder al teveel losse eindjes een spannend verhaal neer te zetten. Smith heeft aandacht gehad voor alle details om het verhaal te laten kloppen, maar kan een paar plotholes helaas niet voorkomen. Voor sommigen zullen de sympathieloze personages een reden zijn om deze film niet te kijken, maar fans van tijdreizen en horror zullen zich prima met Triangle kunnen vermaken. Voor een filmavond een goede keuze dus, maar wel een waar je bij moet blijven opletten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>