end1[1]

This Is The End

Genres: / /
Plot: / / /
Sfeer: / /
Geschikt voor filmavond Geschikt voor filmavond
Niet geschikt voor familie Niet geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
7.5
This Is The End

Wij kregen de mogelijkheid om deze film in voorpremière te bekijken, maar wel onder bijzondere omstandigheden. Tijdens de film was het gros van het publiek aardig beschonken en kon er luidkeels geroepen en geschreeuwd worden tijdens de film. Waar vind je nu zo’n situatie? In de Echo natuurlijk, de bioscoop van het Lowlands festival. En daar is deze film uitermate geschikt voor.

Je zou This Is the End als Scary Movie 2.0 kunnen zien; waar Scary Movie een van de eerste was waarin een filmgenre gepersifleerd werd is This Is the End een van de eerste films waarin acteurs gespoofd worden. Ze spelen een aangepaste versie van zichzelf (soms tot in het extreme: een doorgesnoven Michael Cera die normaal altijd zo’n rustig type is) wat doet denken aan mockumentaries en fake reality shows. Dit is de hoofdreden waarom de film de moeite waard is om te kijken, want het plot is flinterdun en de humor is vooral gebaseerd op onderbroekenlol en ontzettend veel fallussymbolen. Maar naast humor is er ook ruimte over gehouden voor wat horror-elementen zoals jump scares en spannende achtervolgingen.

Seth Rogen (tevens bedenker, schrijver en regisseur samen met Evan Goldberg), James Franco, Jonah Hill, Danny McBride, Craig Robinson en tientallen cameo’s (waaronder Emma Watson en Rihanna) krijgen te maken met de Apocalyps. Het duurt niet lang voordat ze door hebben dat ze niet opgestraald zijn naar de hemel vanwege hun zondige leven, dus de taak is om tijdens de verwoesting van de aarde het nog goed te maken met God. Dit gaat gepaard met ontzettend veel verwijzingen naar oud werk van de acteurs, verrassend goede CGI en vooral veel lol tussen de acteurs onderling. Dit is de perfecte film voor een filmavondje als je bekend bent met de acteurs. Om diezelfde reden is het een afrader voor familie en het iets oudere publiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>