ABCs-of-Death[1]

The ABCs of Death

Genres: / /
Plot:
Sfeer: /
Niet geschikt voor filmavond Niet geschikt voor filmavond
Niet geschikt voor familie Niet geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
6.5
The ABCs of Death

Het concept van deze film (als je het zo al kan noemen) sprak ons meteen aan: 26 regisseurs, 26 korte fragmenten die op een of andere manier te maken hebben met de dood. Dit vraagt om artistieke vrijheid, waar de regisseurs gretig gebruik van gemaakt hebben. Elke regisseur kreeg een letter van het alfabet waar ze een woord bij moesten verzinnen, zoals A: apocalypse, D: dogfight , F: fart en R: removed.

De losse fragmenten gaan over de meest random zaken die je kunt bedenken; van winderige Japanse meisjes tot misverstanden met een papegaai; van strippende nazi-honden tot familiedrama’s. Dit kun je ook verwachten als je regisseurs bij elkaar zet als Marcel Sarmiento (Deadgirl) en Angela Bettis (actrice in Carrie), beiden nauwelijks bekend in de mainstream maar underground des te meer. De artistieke vrijheid zie je ook terug in de verschillende filmstijlen die gebruikt worden. Er wordt CGI toegepast, er zijn delen poppenspel, en een cartoon passeert de revue. De meeste fragmenten zijn intrigerend om naar te kijken, je merkt dat de regisseurs deze kans hebben gegrepen om hun artistieke kant te laten zien. Sommige shortfilms zijn echter van het niveau onderbroekenlol of zijn simpelweg onbegrijpelijk absurd. Het is dan wel een voordeel dat de filmpjes slechts enkele minuten duren.

Het is lastig om iets te zeggen over The ABCs of Death als geheel, maar aangezien de duidelijke meerderheid van de fragmenten echt onder je huid gaan zitten is dit zeker een aanrader. Je moet wel houden van de meer conceptuele kant van filmkunst en hier en daar een gênant moment niet erg vinden. Met name door het laatste is het een afrader om met je vrienden te kijken, laat staan je familie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>