Now-You-See-Me-2[1]

Now You See Me

Geschikt voor filmavond Geschikt voor filmavond
Geschikt voor familie Geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
8
Now You See Me

Veel bovennatuurlijke verschijnselen zijn de laatste jaren flink uitgebuit in films, zoals zombies (Warm Bodies) en heksen (Hansel & Gretel Witch Hunters). Aan ‘echte’ magie wagen filmmakers zich blijkbaar minder graag. Het onderwerp van Now You See Me hangt een beetje tussen de realiteit en het magische in, want deze richt zich op illusionisten – waarvan je als kijker niet weet of hun krachten echt zijn. Klinkt al cool, en daarnaast is de verfilming gedaan door regisseur Louis Leterrier, die vaak de actie flink weet op te pompen.

In Now You See Me word je op sleeptouw genomen door de Four Horsemen, een kwartet van illusionisten die elk hun unieke gave bezitten. Jesse Eisenberg is bijvoorbeeld Daniel Atlas, de jonge maar vliegensvlugge kaartenmagieër en Woody Harrelson is Merritt, een paragnost die mensen in diepe hypnose weet te brengen. Samen hebben ze een aardige show in Vegas, die pas echt op begint te vallen als er een bank beroofd wordt aan de andere kant van de wereld, schijnbaar door toedoen van hun truc. Aan agent Rhodes (Mark Ruffalo) de taak om de Horsemen te snel af te zijn, wat natuurlijk makkelijker is gezegd dan gedaan.

Het eerste wat opvalt aan deze film is de nieuwe samenwerking van Eisenberg en Harrelson, die samen ook verschenen in het hilarische Zombieland. De droge stijl van Eisenberg past naadloos bij het brute van Harrelson, en de komische chemie tussen de twee acteurs spat van het scherm. De andere rollen worden ook heel leuk ingevuld door onder andere Morgan Freeman. Now You See Me stelt ook niet teleur in de actie en special effects, wat het de perfecte bioscoopfilm maakt wanneer het warm is, maar het ook als het met bakken uit de hemel valt. Nergens wordt de film echter onnodig grafisch, wat de balans tussen actie en het magische sfeertje goed in stand houdt. Het is niks voor de jongste kids, en verwacht geen life changing filmervaring, maar je kan met de rest van de familie en je vrienden prima genieten van dit spektakel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>