machete-kills-sofia-vergara-alex-vega[1]

Machete Kills

Genres: / / /
Plot: / / /
Sfeer: / /
Geschikt voor filmavond Geschikt voor filmavond
Niet geschikt voor familie Niet geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
6
Machete Kills

In 2007 kwam Robert Rodriguez met Planet Terror, een succesvolle camp met geweld, special effects en mooie vrouwen. Naar aanleiding van een fake trailer in die film is drie jaar later Machete uitgebracht, een onzinnig verhaal over een Mexicaan die strijd voor zijn land. Deze aanpak was zo’n succes dat Rodriguez nu met Machete Kills komt: het vervolg met de iconische Danny Trejo weer in de hoofdrol.

Deel 1 had al weinig verhaal, maar dit deel slaat alles. Machete wordt door de Amerikaanse regering (met Charlie Sheen als president) ingehuurd om een wapenhandelaar in te rekenen die een raket op Amerika heeft gericht. Met verschillende vechters en futuristische wapens aan zijn zij weet Machete langzaam dichterbij de raket te komen om een wereldramp tegen te houden.

Tijdens de film worden we constant verrast met bekend topacteurs: Mel Gibson, Lady Gaga, Antonio Banderas, Cuba Gooding Jr. en vele anderen. Rodriguez heeft met duidelijk zoveel mogelijk cameo’s in zijn film willen plaatsen: Lady Gaga speelt een ‘kameleon’ die telkens een andere identiteit aanneemt. Natuurlijk wordt Machete vergezeld door tough chick Michelle Rodriguez, die we ook kennen uit eerdere films van deze regisseur. Naast de constante stroom van actie is er veel aandacht besteed aan vormgeving, zo heeft Rodriguez typische oude-film-filters gebruikt met een zogenaamd slechte voice over stem. Het hele sfeertje doet denken aan Russische propagandafilms in een Mexicaanse setting. Voor zover er nog een plot aanwezig is wordt het er duidelijk op gelegd dat er een derde deel komt: Machete Kills Again… in Space! De trilogie moet duidelijk niet serieus genomen worden, het toont voornamelijk een postmoderne pulp aan genres, stijlen, verwachtingen en fan service. Ik ben zelf erg benieuwd naar deel drie, maar als je niet houdt van grote onzin kun je beter Rodriguez’ oudere werk (Spy Kids, Once Upon a Time in Mexico) kijken. Voor een filmavondje met de nodige drankjes ernaast is Machete Kills een dikke aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>