ad88c9dd403e9e4688b1a5fa51339250_large[1]

Hotel Transylvania

Genres: /
Plot:
Sfeer:
Geschikt voor filmavond Geschikt voor filmavond
Geschikt voor familie Geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
7
Hotel Transylvania

De meeste mensen die ik ken hebben een zwak voor schattige monstertjes en daar ben ik er een van. Vandaar dat de keuze vanavond viel op Hotel Transylvania, een animatiefilm vol met gespuis en ongedierte die zich verbergen voor de gevaarlijke mens. Dit plot is niet heel verrassend, aangezien monsters in hun canon vaak bang zijn voor de mens, maar kan alsnog leuk worden uitgevoerd, en dat is precies wat deze film doet.

Het verhaal volgt de jonge vampier Mavis (Selena Gomez), die op haar 118de verjaardag genoeg heeft van de bemoeienis van haar vader Dracula (Adam Sandler) en de wijde wereld wil ontdekken. Haar vader heeft echter andere plannen en nodigt een heel scala aan monsters uit – vooral Steve Buscemi als de weerwolf is erg funny – om haar verjaardag binnenshuis te vieren. Helaas laten hipsters zich niet afschrikken door spookbossen en horrorverhalen en komt de ongenodigde gast Jonathan (Andy Samberg) als eerste mens ooit binnenvallen. Dit alles wordt vormgegeven met vloeiende animatie waarbij je merkt dat dit een film uit 2012 is en dat dit genre heel snel, heel veel mooier wordt.

Hotel Transylvania komt uit de stal van Adam Sandler en heeft een aantal kenmerkende smakeloze grappen die voor ons zijn score verlaagt, maar die jongere kinderen waarschijnlijk juist grappig vinden. Dergelijke verhalen zijn al vaker verteld, maar de stemacteurs kunnen hun lol niet op (à la Hoodwinked) en de film wordt nog eens stuk leuker als je weet wie welk monster inspreekt. Daarnaast zitten er ook nog een aantal leuke nummers in de film, maar niet té veel. Op zoek naar leuke, luchtige animatie? Dan kan je je tanden in Hotel Transylvania zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>