andthentherewerenone

And Then There Were None

Genres: /
Plot: / /
Sfeer: /
Niet geschikt voor filmavond Niet geschikt voor filmavond
Niet geschikt voor familie Niet geschikt voor familie
Cijfer op IMDb
7.5
And Then There Were None

Geïnspireerd door een aflevering van Family Guy waarin deze film gespoofd wordt (“And Then There Were Fewer”) zijn we deze klassieker op gaan zoeken in de krochten van het internet. Het is echt een oudje: geproduceerd in 1945 en geschoten in zwart-wit.

And Then There Were None is een van de eerste zogenaamde ‘afvalthrillers/horrors’. Denk daarbij niet aan bloederige moorden met fantasievolle wapens, maar eerder aan een stel nette heren en dames die een potje levend cluedo spelen. Acht personen met aanzien krijgen een anonieme uitnodiging voor een weekend in een landhuis op een eiland. Een voor een sterven de personen en samen met de twee bedienden proberen ze antwoord te vinden op de vraag: wie is de mol?

Het is heerlijk om het oude Amerikaans en Engels te horen met alle etiketten van die tijd. Het is ook duidelijk te zien dat er toen een andere ‘filmtaal’ werd gehanteerd dan het huidige Hollywood, maar desondanks is dit stukje geschiedenis vermakelijk om naar te kijken. Je wordt aangespoord zelf mee te denken en het einde is voor lange tijd een raadsel. De stijl van And Then There Were None is natuurlijk niet meer te vergelijken met hedendaags vermaak en daardoor minder toegankelijk voor de meesten, maar voor de liefhebbers zeker een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>